Vinkkejä hierontaan tulevalle

Hierontaan ei varsinaisesti tarvitse kummemmin valmistautua, mutta joitakin asioita kannattaa huomioida hierontaan tullessa.

Milloin saapua hierontaan?

Olet varannut hieronta-ajan, joka alkaa esim. 13.30, mutta mihin aikaan kannattaa saapua paikalle? Sinulle varattu aika alkaa 13.30, mutta saatan ottaa sinut muutaman minuutin etuajassa, mikäli siihen on mahdollisuus. (olen saanut edellisen asiakkaan kanssa valmiksi ja valmistellut hierontatilan sinua varten ja saanut mahdollisen tauon pidettyä) Tämä ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita sitä, etä jos aikasi alkaa klo. 13.30, että voisin ottaa sinut jo klo.13.00.
Jos huoimaat myöhästyväsi hieronnasta, siitä kannattaa ilmoittaa, joko soittamalla tai tekstiviestillä. Myöhästymisen myötä kulunut aika on valitettavasti pois hieronta-ajastasi, koska en voi ottaa seuraavaa asiakasta myöhässä.

Vaikka kulkuneuvojen parkkeeraus Saippua Centerillä ei juurikaan tuota päänvaivaa eikä vie aikaa, sillä ilmaista parkkitilaa löytyy, niin kannattaa varata hieman ylimääräistä aikaa, varsinkin jos tulet ensimmäistä kertaa.  Perille löytämisessä saattaa olla ensimmäisellä kerralla haasteita. Tässäkin kohtaa kannattaa soittaa, neuvon kyllä miellelläni saapumisohjeita tai tulen vastaan, jos perille löytäminen tuntuu haastavalta.

Jos saavut huomattavasti etuajassa tai hierontatilan ovi ole vielä auki, niin voit istuutua odottamaan joko aulassa tai hierontatilan edessä olevalle sohvalle/ penkeille. Kutsun sinut kyllä sisälle, kun aikasi alkaa. Hierontatilan oven ollessa auki, voit kävellä reippaasti suoraan sisälle.

saturday well-spent

Laittautuminen ja vaatetus

Ennen hierontaa ei juurikaan kannata laittautua. Meikit usein leviävät tai ainakin osittain tarttuvat hierontapöydän suojapaperiin. Samoin hiuksiin saattaa tarttua hieronnassa käytettävää rasvaa, joten en suosittele kampaajalla käyntiä ennen hierontaa. Hiukset kannattaa toki laittaa kiinni, jotta niihin menisi mahdollisimman vähän rasvaa. Toki on ymmärrettävää, että olet laittautunut jos olet menossa hieronnasta esim. suoraan töihin. Kannattaa tässä tapauksessa huomioida, että hieronnan jälkeen voi mennä hetki aikaa uudelleen laittautumiseen.
Hieronnassa korut ovat vain tiellä. Pienet korvakorut eivät haittaa, mutta suuremmat korvakorut ja kaulakorut tulee ottaa pois ennen hierontaa. Korut saattaisivat ikävästi hinkata ihoa hieronnan aikana tai vahingossa katketa/rikkoutua. Turvalliuussyistä kannattaa siis riisua korut ennen hierontaa.

Vaatetuksen suhteen kannattaa suosia helposti puettavia ja riisuttavia vaatteita, eikä välttämättä kannata tulla ”ihan ykköset päällä”. Iholla saattaa hieronnan jälkeenkin vielä olla hieman hierontarasvaa, etkä varmasti halua rasvaa parhaimpiin vaatteisiisi.
Jos haluat hierotuttaa esim. selkää ja haluat pitää rintaliivit päällä, niin kannattaa aamulla sujauttaa sellaiset liivit päälle, jotka saa avattua takaa.

A drip here,a drop there, conserve water with care.

Treenien ajoittaminen

Ennen hierontaa ja hieronta-ajan varaamista kannattaa miettiä valmiiksi mitä haluaisit, että hierotaan ja millaisen hieronnan haluat. Hieronta voi olla esim. ihanan rentouttava hemmotteluhoito, treeneistä palauttava/niihin valmistava tai kunnolla muokkaava ja lihaskireyksiä lievittävä käsittely.

Jos haluat että hierotaan selkää ja koitetaan avata sieltä jumeja, niin selkää ei kannata käydä treenaamassa samana päivänä, eikä välttämättä edellisenäkään päivänä. Treenit eivät estä mitenkään hierontaa, mutta käsittely muuttuu kevyemmäksi ja enemmän palauttavaksi, jos käsiteltävä lihasryhmä on juuri treenattu. Aina hierojalle tullessa kannattaa mainita, jos käsiteltävä lihasryhmä on juuri treenattu tai haluat treenata sen seuraavana päivänä.

Hieronnan jälkeen ei muutenkaan kannata juurikaan harrastaa mitään hikiliikuntaa tai tehdä kovin fyysisiä suorituksia. Hieronnasta saatava hyöty menee hieman hukkaan, jos hieronnan jälkeen lähdet tekemään kovia liikuntasuorituksia. Myös siivoaminen ja pihatyöt lasketaan  liikunnaksi, joten suuremmat kodin- ja pihanhoito-operaatiot kannattaa ajoittaa eri päivälle hieronnan kanssa.

Untitled design (1)

 

Muuta huomioitavaa

Ennen hierontaa on hyvä käydä WC:ssä. HIeronta jo itsessään laittaa nesteet liikkelle, joten ihan oman mukavuutesi kannalta olisi hyvä jos rakko ei ole jo valmiiksi täynnä heti hieronnan alussa.

Vesipullo kannattaa olla hieronnassa mukana tai ainakin jossain lähettyvillä heti hieronnan jälkeen. Veden juominen hieronnan jälkeen on todella tärkeää ja sitä kannattaakin alkaa nauttia heti hieronnan jälkeen. Varsinkin, jos edellisestä hieronnasta on aikaa, niin keho saattaa reagoida hyvinkin voimakkaasti hierontaan. Hierontapöydältä noustessa on usein tokkurainen olo, saattaa hieman huimata tai tuntua jopa pientä päänsärkyä. Vedenjuonnin myötä liikkeelle lähteneet kuona-aineet pääsevät poistumaan ja olo tasaantuu nopeammin ja osaltaan ehkäisee myös mahdollista päänsärkyä. Hieronnassa myös nesteet lähtevät liikkeelle, joten on tärkeää tasata nestetasapainoa.

water

-TS

Julkaissut tshieronta-pt

Yrittäjä yrityksessä TS Hieronta & Personal Training. Koulutettu hieroja, urheiluhieroja, personal trainer.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: