Hyvä vai huono hieroja?

Kun etsit itsellesi sopivaa hierojaa, niin kannattaa ensimmäisenä tarkistaa, onko hieroja koulutettu vai ei. Markkinoilla on siis myös hierojia jotka ovat jollainmuotoa ”itseoppineita”, eivätkä siis ole käyneet mitään virallista koulutusta. Vain hierojan ammattitutkinnon suorittaneet henkilöt saavat käyttää koulutetun hierojan ammattinimikettä. Pääset tarkistamaan täältä onko hieroja koulutettu, vai ei. (Minut löydät nimellä Tinja Söderlund)

Erilaiset hierojat

Jokaisella hierojalla on ”oma käsiala”, jolla työtään tekee. Tästä johtuen hieronta tuntuu erilaiselta riippuen siitä, kenellä käy hieronnassa. Vaikka kaikille opetetaan koulussa samat asiat samalla tavalla, jokaiselle hierojalle muodostuu aivan omanlainen tyyli jolla hieroo.

Hyvällä hierojalla on suuret korvat (ei kirjaimellisesti). On tärkeää, että hieroja kuuntelee tarkasti asiakkaan ongelmaa ja oireita ja näiden pohjalta koittaa löytää parhaan ratkaisun ongelmiin. Usein oireiden alkuperäinen syy ei ole alueella, joka oireilee, vaan pitää pystyä katsomaan kokonaisuutta. Esim. alaselän ongelmat saattavat johtua esim. pakaroiden tai lonkankoukistajien kireydestä. Samoin erittäin yleiset niska-hartiaseudun vaivat eivät useimmiten helpota pelkästään tätä aluetta hieromalla, vaan myös rintalihakset ja olkapäät tulisi hieroa. Jos haluat, että hierotaan vain niska-hartiaseutua, niin se onnistuu kyllä. Olisi kuitenkin tärkeää, että hieroja kertoo sinulle kaikista oireisiin mahdollisesti vaikuttavista tekijöistä.

Tottakai hierontakokemukseen vaikuttaa muutkin asiat, kuin pelkästään hierojan hierontatyyli. Tilan, jossa hieronta tapahtuu, tulisi olla viihtyisä. Jos tila on nuhjuinen, likainen, liian kylmä tai kuuma tai jotenkin muuten epämiellyttävä, voi hieronnastakin jäädä hieman epämiellyttävä fiilis, vaikka hieronta itsessään olisikin ollut hyvä.

MASSAGE

Kommunikoi hierojan kanssa

Useimmiten suurin ongelma on voimakkuus, jolla hierotaan. Välillä kuulee asiakkaiden kokemuksia hierojista, jotka ovat hieroneet aivan liian kovaa tai hieronta on tuntunut pelkältä silittelyltä. Muistitko pyytää hierojaa säätämään voimakkuutta?
Hierojalle voi ja pitääkin rohkeasti sanoa, jos haluat, että hierontavoimakkuutta säädetään suuntaan tai toiseen. Hierojan on melko mahdotonta tietää, miltä hieronta sinusta tuntuu. Hieronnan kuuluu tuntua, mutta ei kuitenkaan sattua. On siis tärkeää pystyt sujuvasti kommunikoimaan hierojan kanssa.

Miten löydät itsellesi sopivan hierojan? 

Hierojia löytyy lukuisia ja voi olla haastavaa vain google-hakutulosten perusteella päättää kenelle menee. Katsotko vain hintaa ja menet halvimmalle mahdolliselle? Kuunteletko työkaverin tai muun tuttavan vinkkiä, mihin kannattaa mennä? Onko hieroja saanut hyviä arvosteluja esim. facebookissa?

Kokeile rohkeasti. Kaikki hierojat eivät sovi kaikille. Vaikka kaverisi olisi pitänyt jostakin hierojasta, ei hänen hierontatyyli välttämättä miellytäkään sinua. Kokeilemalla itse, löydät kyllä jossainkohtaa itsellesi sopivan hierojan.

Hieronta 4

Tervetuloa kokeilemaan, miltä minun hierontani tuntuu!

-TS

Julkaissut tshieronta-pt

Yrittäjä yrityksessä TS Hieronta & Personal Training. Koulutettu hieroja, urheiluhieroja, personal trainer.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: