Vedenjuonnin tärkeys

Hyvin monen asiakkaan kanssa tulee keskusteltua vedenjuonnista ja sen merkityksestä ihmiskehossa sekä sisäisesti, että ulkoisesti. Erityisesti hieronnan jälkeen suosittelen juomaan runsaasti vettä. Miksi vesi on niin tärkeää, miten vesi vaikuttaa elimistössä?

Miksi juoda vettä?

Vesi on keholle välttämätöntä ja elintärkeää. Lyhykäisyydessään kaikki solujen aineenvaihdunta tapahtuu vesiliuoksessa. Käytännössä vettä tarvitaan mm. ravinteiden kuljettamiseen, ruoansulatuksen toimintaan, kehon lämmönsäätelyyn ja verisolujen muodostamiseen. Ilman vettä keho ei siis pystyisi tuottamaan edes perustoimintoja.

Lihasten ja nivelten toiminnan parantaminen ja ylläpito

Lihakset sisältävät paljon vettä. Jotta lihakset toimivat kunnolla ja niiden aineenvaihdunta pysyy hyvänä on veden juominen todella tärkeää. Jos lihasten aineenvaihdunta ei toimi kunnolla, kehoon kertyy helpommin kuona-aineita. Lihakset ympäröivät kehon niveliä ja toimiessaan kunnolla suojaavat myös niitä hyvin.

Päänsärkyä ja väsymystä?

Jos työpäivän aikana tuntuu, että väsyttää ja päätä särkee, saattaa kyse olla osittain nestehukasta. Ei vedellä voi huonosti nukuttua yötä tai liian lyhyitä yöunia korvata, mutta juomalla pitkin päivää ja huolehtimalla nestetasapainosta, voit ennaltaehkäistä päänsärkyä ja väsymystä.

Ylläpitää vastustuskykyä

Vedenjuonti vaikuttaa myös vastustuskykyyn. Juomalla vettä huuhdot ja kosteutat mm. suun ja nielun limakalvoja. Kuivat limakalvot päästävät helpommin taudinaiheuttajia läpi ja näin esim. flunssa iskee helpommin.

Tässä vielä muutama muu syy juoda vettä:

Health benefits of drinking

Miksi juominen on tärkeää erityisesti hieronnan jälkeen?

Hieronnan aikana saadaan kehosta kuona-aineita liikkeelle ja olisi tärkeää, että nämä liikkeelle lähteneet kuona-aineet pääsisivät myös poistumaan kehosta. Kuona-aineiden poistuminen kehosta vaikuttaa myös ihoon. Näppylät pysyvät paremmin poissa ja iho pysyy tasaisena ja kimmoisampana.
Myös nesteet lähtevät hieronnan myötä liikkeelle ja osa liikkeelle lähteneestä nesteestä poistuukin heti hieronnan jälkeen. Olisi siis tärkeää myös tasata nestetasapainoa.

Päänsärkyä ja huimausta hieronnan jälkeen? Varsinkin jos et huolla kehoasi säännöllisesti, saattaa keho reagoida hyvinkin voimakkaasti hierontaan. Hierontapöydältä noustessa saattaa huimata ja tuntua jopa pientä päänsärkyä. Juomalla runsaasti hieronnan jälkeen olo tasaantuu nopeammin ja päänsärystä pääsee eroon. Vedenjuontiin kannattaa kiinnittää huomiota jo ennen hierontaan tuloa, jos tiedät, että päänsärky saattaa helposti tulla hieronnan jälkeen.

Miten lisätä vedenjuontia?

Vedenjuontia joutuu aluksi opettelemaan, sillä vettä tulisi juoda jo ennen kuin on jano.

Maistuuko vesi pahalta/mauttomalta ja sen takia sen juominen on vaikeaa? Itse en henkilökohtaisesti suosittele mehujen ja limppareiden runsasta käyttöä, mutta varsinkin vedenjuontia opetellessa esim. sokerittomilla mehutiivisteillä saa veteen hieman makua ja sitä voi olla näin helpompi juoda. Samoin lisäämällä veteen esim. sitruunaa tai limeä saa niilläkin veden maistumaan paremmalta ja näiden avulla vesi myös imeytyy paremmin elimistöön.

Remember to drink

Miten olisi samantien lasillinen raikasta vettä?

-TS

Julkaissut tshieronta-pt

Yrittäjä yrityksessä TS Hieronta & Personal Training. Koulutettu hieroja, urheiluhieroja, personal trainer.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: