Minkä mittainen aika valita?

Olet varaamassa hieronta-aikaa, mutta et tiedä, minkä mittainen aika sinun tulisi valita? Tässä hieman avattu, mitä eri mittaisilla ajoilla ehditään hieroa.

30minuuttia 

Tämä aika riittää vain melko pienen alueen käsittelyyn, esim. jalkapohjat+ pohkeet tai kämmenet+ kyynärvarret. Myös niska-hartiaseudun ehtii käsitellä tässä ajassa, mutta käsittely on melko nopea.

Jos sinulla on jokin sairaus esim. jokin reuma, etkä tiedä, sopiiko hieronta sinulle, niin suosittelen varamaan tämän ajan. Jollekin reumaa sairastavalle hieronnasta voi olla paljonkin hyötyä, kun taas toisella vain pahentaa oloa. Tällaisessa tilanteessa kannattaa mieluummin ottaa lyhyt aika ja katsoa, miten oma keho hierontaan reagoi.

45minuuttia

Jos olet tulossa ensimmäistä kertaa hierontaan, suosittelen varaamaan vähintään 45min ajan, sillä ensimmäisellä kerralla menee hieman aikaa esim. potilastietojen täyttämiseen. Tässä ajassa ehtii käsitellä esim. niska-hartiaseudun jo hieman perusteellisemmin, kuin 30min ajassa.

Jos haluat esim. treeneistä palauttavan hieronnan tai vain rentouttavan käsittelyn niin 30min ja 45min ajat ovat hyviä näihin. Näissä tapauksissa käsittely on nopeampi ja ehditään käsitellä laajempikin alue.

Massage-Meme

60minuuttia

60minuuttia on hyvä perusaika. Jos et oikein tiedä, minkä mittainen aika sinun tulisi ottaa, suosittelen ottamaan 60min. Hieronnan yhteydessä/ sen jälkeen on helppo keskustella hierojan kanssa minkä mittainen aika olisi jatkossa hyvä varata.

Tässä ajassa ehtii käsitellä esim. koko selän (+mahdollisesti hieman rintalihaksia) tai vaikka käsivarret kokonaan ja rintalihakset, myös jalat ehtii käymään tässä ajassa, mutta suosittelen jaloille pidempää aikaa.

75minuuttia

Tällä ajalla saat hieman lisäaikaa 60min käsittelyyn. Jos haluat esim. selän kokonaan, mutta myös käsissä olisi työstettävää tai pohkeet ovat ihan tukossa, niin kannattaa valita tämä aikaa, niin saadaan käsiteltyä perusteellisesti jokin alue tai käsiteltyä useampaakin aluetta samalla käynnillä.

90minuuttia

Tässä ajassa ehtii käsitellä jalat kokonaan perusteellisesti. Vaikka 60 minuutissakin ehtii käsitellä jalat kokonaan, niin usein esim. jalkateriä, eikä välttämättä lonkankoukistajia ehditä siinä ajassa käsitellä ja muutenkin käsittely on nopeampi. 90min riittää myös näiden alueiden käsittelyyn ja aikaa jää muutenkin enemmän perusteellisemmalle käsittelylle. Tässä ajassa ehtii, yleensä, käymään myös yläkropan kokonaisuudessaan läpi. (selkä kokonaan+ käsivarret kokonaan+ rintalihakset)

Tottakai myös ylä- ja alavartaloa voidaan yhdistellä tarpeen mukaan, joten tämäkään ei ole valmiiksi määritelty, että kyseessä olisi jonkinlainen ”puolihieronta”, vaan hierontasuunnitelma tehdään aina oireiden ja asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Jos haluat rentouttavan kokovartalo hieronnan, niin 90min aika sopii myös siihen. Tässä ajassa ei kuitenkaan oikein ehditä painottaa mitään tiettyä aluetta. Joten jos kehossasi on selkeitä ongelmakohita, niin on huomattavasti hyödyllisempää keskittyä niihin, kuin koittaa käydä koko keho läpi.

image2

120minuuttia

Tässä ajassa ehtii käsitellä vaikka koko kehon. Vaikka varmasti vaikuttaa, että kaksi tuntia on pitkä aika, mutta jos jakaa siitä tunnin alavartalolle ja tunnin ylävartalolle, niin ei tämäkään lopulta kovin pitkä aika ole. Joten loppujen lopuksi, jos haluat kokovartalohieronnan tässä ajassa, niin käsittely on kuitenkin melko rentouttava, vaikka joihinkin ongelmakohtiin perehdyttäisiinkin paremmin.
Itse suosittelen ottamaan hieman lyhyempiä aikoja ja käsittelemään pienempiä alueita kerralla, jotta ehditään kunnolla perehtyä ongelmakohtiin, eikä koiteta käsitellä liian suuria alueita kerralla.

Jos kuitenkin haet nimenomaan kokonaisvaltaisesti rentouttavaa hierontaa, niin tämä aika on siihen oikein loistava!

-TS

Julkaissut tshieronta-pt

Yrittäjä yrityksessä TS Hieronta & Personal Training. Koulutettu hieroja, urheiluhieroja, personal trainer.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: