Hoitoon vai hemmotteluun?

Hieronta voidaan tehdä sekä ihanana hemmotteluhoitona, että lihaksia muokkaavampana ja hoitavana käsittelynä. Hierontaan tullessa on hyvä ilmoittaa millaista hoitoa haluaa, näin saat ajallasi ja rahallesi parhaiten vastinetta.

love romantic bath candlelight
Photo by Breakingpic on Pexels.com

Miten tiedät millaista hierontaa haluat? 

Jos kehossasi on selkeitä oireita, kiputiloja, liikerajoitteita, kehosi palautuu huonosti… silloin olet tulossa hierontaan, jossa koitetaan mahdollisimman tehokkaasti hoitaa näitä oireita. Käsittely on muokkaavaa, otteita käytetään mahdollisimman monipuolisesti ja hoitoa voidaan tehostaa venytyksillä, imukupeilla tai termisillä hoidoilla (kylmä-/lämpöhoito).

Jos kehossasi ei ole mitään ”ongelmia” ja tarkoituksenasi on vain rentoutua ja ottaa hetki aikaa itsellesi, niin hieronta voidaan tehdä hemmotteluhoitona. Mikäli hieronta tehdään hemmotteluhoitona, hieronta on kevyempää, rauhallisempaa ja huomattavasti rentouttavampaa, kuin hoitava hieronta. Käsittelyn pääasiallinen tarkoitus on vain rentoutuminen, jolloin mahdolliset lihasjumien avaamiset jäävät tässä hoidossa toissijaisiksi.

adult alternative medicine care comfort
Photo by Pixabay on Pexels.com

Itse olen hierojana ”ongelmalähtöinen”, eli olen kiinnostunut kehossasi ilmenevistä kiputiloista, niiden aiheuttajista ja alkuperästä, sekä niiden hoidosta. Lähtökohtaisesti teen siis hierontoja hoitona, jolla pyritään saamaan kehostasi taas toimiva ja kivuton kokonaisuus.
Parhaimmillaan hieronta tuntuu rentouttavalta ja nautinnolliselta, vaikka samalla koitetaan avata ongelmakohtia ja kiputiloja aiheuttavia jumeja. Omassa hierontatekniikassani pyrin yhdistämään sekä klassista-, että urheiluhierontaa, jolla saadaan kroppa rentoutumaan sen lisäksi, että muokataan ongelmakohtia. Vaikka kehossa tuntuisi todella kipeitäkin kohtia, niin pyrin avaamaan ne mahdollisimman kivuttomasti, mutta tehokkaasti.

Tervetuloa laittamaan lihakset kuntoon tai ottamaan hetki omaa aikaa rentoutumiselle!

-TS

Julkaissut tshieronta-pt

Yrittäjä yrityksessä TS Hieronta & Personal Training. Koulutettu hieroja, urheiluhieroja, personal trainer.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: