Kuinka usein hierontaan?

Yleensä aina tulee puhuttua, että pitäisi käydä enemmän hieronnassa ja pitäisi liikkua enemmän ja pitäisi tehdä kehonhuoltoa ja venyttelyä enemmän, mutta käytännön toteutus usein jää uupumaan joko jollain näistä tai pahimmillaan kaikilla osa-alueilla.
Mikä sitten olisi riittävä määrä liikuntaa ja kehonhuoltoa?

Hieronta

Kun jokin paikka on akuutisti jumissa ja se halutaan saada auki, niin hieronnassa tulisi käydä niinkin usein, kuin kerran viikossa tai ainakin kerran kahdessa viikossa. Käytännössä hierottavat alueet voisi hieroa uudelleen kun ne ovat palautuneet edellisestä hieronnasta ja tähän ei mene, kuin jokunen päivä. Joten jos sinulla on mahdollisuus, niin hieronnassa voi käydä vaikka usemman kerran viikossa. Hieronnan jälkeen keho alkaa palautua ja jos hierontojen väli kasvaa liian pitkäksi, niin lähtötilanne on aina sama, eikä ongelma-alueen hoidossa päästä eteenpäin.

On todella vaikeaa arvioida mitään tiettyä käyntimäärää, jonka juuri sinä tarvitset, että saadaan nämä kireydet auki. Ihmisestä ja tilanteesta riippuen tarvitaan yleensä vähintään 3 kertaa, mutta usein jopa 6 kertaa, ennen kuin käsiteltävä alue saadaan kunnolla rentoutettua. Vaikka hieronnan jälkeen saattaa tuntua todella hyvältä ja hieronnan vaikutukset huomaa samantien, niin valitettavasti useinkaan yksi käsittelykerta ei ihan riitä tekemään ihmeitä, vaan hierontakerrat pitää ottaa ongelma-alueelle kuuriluontoisesti. Valitettavasti, kun ”jumit” eivät ihan yhdessä yössä ole kehoon ilmestyneet, eivät ne myöskään yhdellä käsittelykerralla lähde.
Ei kuitenkaan kannata tuudittautua ajatukseen, että nyt ko. paikka on auki, vaan tämän jälkeen aluetta tulisi hieroa n. 1-2kertaa kuukaudessa, jotta saadaan ylläpidettyä saavutettu hoitotulos.

Kun käyt säännöllisesti hieronnassa, kehosi tottuu käsittelyyn ja ottaa hierontaa myös paremmin vastaan. Käytännössä siis, vaikka jokin alue tuntuisi olevan pahastikin jumissa, niin tämä alue lähtee yleensä aukeamaan melko nopeasti jo hieronnan aikana.

woman relaxing relax spa
Photo by Pixabay on Pexels.com

Venyttely ja itsenäinen kehonhuolto

Lihaksia tulisi hieronnan lisäksi myös venytellä. Usein muistutan hieronnan päätteeksi, että samana päivänä hieronnan kanssa olisi erityisen hyvä, jos jaksaisi vielä venytellä. Venyttelyllä saa vielä tehostettua hieronnan vaikutuksia ja näin saat kaiken mahdollisen hyödyn irti hieronnasta.
Kun lihas kiristyy, sen pituus lyhenee. Venyttelemällä koitetaan palauttaa lihaksen alkuperäinen pituus, jolloin lihas ei kiristä ja se toimii normaalisti.

Venyttelyn lisäksi olisi hyvä omistaa jonkinlainen valikoima kehonhuoltovälineitä, kuten foamroller ja hierontapallo. Näitä löytyy myös minulta ja niihin voidaan yhdessä tutustua ja valita sinulle sopivimmat välineet.

Blackroll winner

Tällaisilla kehonhuoltovälineillä saa itse mukailtua hieronnan vaikutuksia. Nämä ovat myös super hyvä apu akuuteissa tilanteissa, kun esim. pää särkee, eikä käänny enää mihinkään.

Liikunta

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä: liikunta. Käytännössä liikuntaa tulisi harrastaa päivittäin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kuntosalilla pitää huhkia päivittäin tuntitolkulla, jotta keho pysyy kunnossa. Lihaksia tulisi kuitenkin käyttää päivittäin, jotta verenkierto ja lihasten normaali aineenvaihdunta ja hapensaanti pysyy hyvänä.

exercise female fitness foot
Photo by Tirachard Kumtanom on Pexels.com

Päivittäiseen aktiivisuuteesi kannattaa kiinnittää huomiota, sillä esim. koiralenkit, työmatkapyöräily/-kävely, koti- ja pihatyöt lasketaan liikunnaksi, vaikka näitä ei useinkaan tule miellettyä varsinaisiksi liikuntasuorituksiksi.

Jos tuntuu, että kaipaat apua jollain näistä osa-alueista tai kenties hieman kaikissa, niin kannattaa rohkeasti kysyä neuvoa! 🙂

-TS

Julkaissut tshieronta-pt

Yrittäjä yrityksessä TS Hieronta & Personal Training. Koulutettu hieroja, urheiluhieroja, personal trainer.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: