Hierontahinnat ja niistä tulevat alennukset

En kovinkaan usein joudu asiakkaiden kanssa tilanteisiin, joissa joutuisin vääntämään palveluideni hinnoista, mutta muutamia tällaisia tapauksia on tullut vastaan.
Tässä postauksessa on hieman avattu hinnoittelua, jonka myötä hinnat ja niistä mahdollisesti annettavat alennukset ovat helpommin ymmärrettävissä.

white and black barcode
Photo by rawpixel.com on Pexels.com

MAKSAT MUUSTAKIN KUIN VARAAMASTASI AJASTA 

Terveydenhuoltoalan ammattilaisena, minun on pidettävä tarkasti kirjaa jokaisesta asiakkaastani. Tämä tarkoittaa sitä, että aina hieronnassa käydessäsi kirjaan käynnistäsi tarkan raportin, jossa käyn läpi hierotut alueet, sieltä tehdyt havainnot, hieronnassa mahdollisesti käytetyt tehokeinot ja hoitosuunnitelma. Nämä raportit ovat lakisääteisiä, mutta auttavat myös sinua. Aina ennen, kuin tulet hierontaan, selaan hoitohistoriaasi, josta nään koska olet viimeksi käynyt, mitä silloin on hoidettu, mitä oireita on ollut, mitkä ovat olleet kireimmät kohdat ja onko hieronnan lisäksi käytetty esim. venytyksiä, imukuppeja tai lämpöhoitoa. Näin minulla on jo ennen hoitosi alkua jonkinlainen käsitys siitä, mitä kannattaa lähteä  seuraavaksi käsittelemään tai mitä ollaan viime käynnilläsi suunniteltu.

Vaikka siis varaat esim. 60min ajan, niin käytän hoitoosi silti n. 20-30minuuttia extra-aikaa valmistautuessani hoitotilanteeseen ja kirjaamalla hoidon käyntisi jälkeen.

KERTAKÄYNNIT

Kertakäyntien hinnat ovat suhteutettu alueen yleiseen hintatasoon. Kun seikkailet googlessa, niin varmasti löydät hierojia, jotka tekevät hierontoja halvemmalla. Mutta tarjolla on myös saman koulutustason omaavia hierojia, joiden hinnat ovat myös reippaasti korkeammat.

Kannattaa ajatuksella tutustua hierontahinnastoon, sillä olen pyrkinyt laittamaan pidempien hieronta-aikojen hinnat suhteessa edullisemmin, kuin lyhyet hieronnat. (Esim. 30min maksaa 30€, mutta 90min maksaa 60€, vaikka 3×30€=90€. ) Fakta on, että pidemmässä hieronta-ajassa saadaan enemmän aikaiseksi ja itse koen, että hieronnasta on enemmän hyötyä, kun käsittely on perusteellinen/ käsitelty alue on laajempi, kuin vain oireileva alue.

Yrittäjän palkka ei myöskään tunne lisiä. En siis saa iltalisää, ylityölisää, viikonloppu-/sunnuntailisiä. Palkka on aika sama työpäivästä ja -päivän pituudesta riippumatta. Olisitko itse valmis samaan? Toki minulla olisi mahdollisuus määritellä työaikani hyvinkin tiukasti esim. ma-pe klo. 8-16, mutta en usko tällaisen käytännön palvelevan kovinkaan monen asiakkaan tarpeita.

SARJAKORTIT

Kovinkaan monet hierojat eivät juurikaan anna alennuksia, kuin sarjakorteista. Niissäkin yleisin alennus on n.2-5€/kerta.
Itse olen laittanut sarjakortteihin melko reippaat alennukset, vaikkakin niitä on pitänyt päivittää vuodenvaihteessa. (kulujen kasvu ja vuokran nousu)

Omana ajatuksena sarjakorttien hinnoittelulle on innostaa asiakasta huoltamaan kehoaan säännöllisemmin ja useammin. Sarjakortin joutuu toki maksamaan kerralla ja summa saattaa tuntua isolta, mutta se on kätevää kun seuraavilla kerroilla ei tarvitse kaivaa kuvetta.
Toki itselle on kiva, kun saa palkan tavallaan ennakkoon, mutta käteen jäävä palkka on toki pienempi, koska sarjakorteissa käyntien kertahinta on pienempi, kuin normaalisti kertakäynneissä.

Sarjakortit (2)

SALI 82-JÄSENET JA OPISKELIJAT

Minulla on myös alennus Sali82:n jäsenille, sekä opiskelijoille. (-15%-20% kertakäynneistä) Sali82 on itselleni kuin toinen koti, sillä käyn siellä lähes päivittäin itse treenaamassa. Monet kuntosalit eivät halua ”ulkopuolisia” personal trainereita, jonka takia nykyään on melko haastavaa ylipäätään käydä vetämässä kuntosali ohjauksia missään. Sali82 on kuitenkin tarjonnut hyvät ja joustavat puitteet siihenkin, sillä toistaiseksi olen saanut käydä vetämässä siellä ohjauksia. Myös sijaintinsa takia minun on helppo sisällyttää päivääni sekä hierontoja, pt- ohjauksia, että omat treenini.

Itselläni on myös omat opiskeluajat tuoreessa muistissa ja opiskelijabudjetilla ei paljoa juhlita. Itse arvostin suuresti, jos opiskelijana sain edes pienen alennuksen jostain. Joten koitan myös itse hieman olla tukemassa opiskelijoiden tiukkaa budjettia.

Tähän asti kaikkein yleisimmin näitä tarjouksia hyödyntävät urheilevat ihmiset, jotka ovat kiinnostuneita kehonsa hyvinvoinnista. Tällaiset asiakkaat ovat itselleni ihanteellisia, sillä tiedän hieronnan auttavan heitä, koska he muutenkin jaksavat panostaa kehonhuoltoon.

fitness power man person
Photo by Alturas Homes on Pexels.com

KAMPANJAT

Toisinaan ilmoittelen hieronta-ajoista, jotka saa lunastettua tarjoushinnoin. Yleensä näihin syynä on ajanvarauskalenterissa oleva tyhjä aukko asiakkaiden välissä, jonka haluaisin saada täyteen, ettei päivään tulisi turhia taukoja. Kovinkaan moni ei varmasti huvikseen pyöri työpaikalla, varsinkin jos siltä ajalta ei saa palkkaa?

Myös esim. joulun alla, äitienpäivänä tms. saattaa olla joitain kampanjatarjouksia. Jos et seuraa yrityksenI some-tilejä, niin nämä tarjoukset saattavat mennä sinulta ohi, joten kannattaa ottaa ne pikimmiten seurantaan. 😉 Toki kannattaa myös hieronnassa käydessä kysellä, onko jokin kamppanja tulossa.

Kampanjat ovat kuitenkin voimassa vain sen ajan, kun niissä on ilmoitettu. Mahdollista alennusta ei siis voi hyödyntää viikkoa ennen kampanjan alkua tai kolme päivää kampanjan loputtua.

man wearing pink polo shirt with text overlay
Photo by Artem Bali on Pexels.com

KULUT OVAT VAKIOT

Vaikka minulla olisi kuukausi, jolloin ei tulisi ensimmäistäkään varausta niin yrityksestä koituvat kulut ovat vakiot. Vaikka yritykseni on pieni, niin kuluja on kuukausittain n.1000€ ja tämä summa on raavittava kasaan oli asiakkaita tai ei. Toki omat asumis- , ruokakulut ja laskut tulisi myös kattaa. Harvemmalla vuokranmaksukaan toimii ”maksan kun jaksan” periaatteella.

TÄSSÄ TULEE LÄHES KOKO POSTAUKSEN TÄRKEIN JA MONELLE EPÄSELVIN ASIA: Vaikka hieronnan hinta on 45€/tunti, niin tämä ei todellakaan ole  minulle käteen jäävä palkka. Tästä summasta vähennetään kaikki kulut ja verot, ennen kuin katsotaan jäisikö siitä palkkaakin. Vaikka myisin hieronnan esim. 35€/tunti, eivät summasta vähennettävät kulut ja verot pienene mihinkään, vaan hinnasta putoava 10€ on suoraan omasta palkastani pois. En usko, että kovinkaan moni olisi tyytyväinen, jos pomo ilmoittaisi työmäärän ja -tuntien pysyvän samana, mutta palkka pienenisi?

Mistä yritykselle sitten niitä kuluja tulee:

 • vuokra
 • vesi
 • sähkö
 • lämmitys
 • vakuutus- ja eläkemaksut (esim. potilasvakuutus on pakollinen)
 • verot (mm. alv. ja omat palkasta menevät verot)
 • maksupääte, jonka kk hinta määräytyy sen käytön mukaan
 • nettiajanvaraus
 • puhelin- ja nettiliittymän ylläpito
 • hoitotilassa soitettava musiikki
 • yrityslainan lyhentäminen
 • pesuaineet ja siivoustarvikkeet
 • hierontapöydän suojapaperi
 • hieronnassa käytettävä rasva/ öljy
 • työvälineiden huoltaminen/ uusiminen (esim. imukupit ovat kuluvia työvälineitä)
 • markkinointi ja markkinointimateriaalit
 • kouluttautuminen
 • työvaatteet
antique bills business cash
Photo by Pixabay on Pexels.com

On valitettavaa että Suomessa on kallista ja kaikesta verotetaan moneen kertaan. Ja on varmasti kiva käydä Thaimaan matkalla hieronnassa, kun hierontaa maksaa vain 5€. Toki elintaso siellä on hyvin erilainen, eikä hierojilla ole koulutusta, mutta myös esim. yrityskulut, sekä asumis- ja ruokakulut ovat pienemmät, jolloin luonnollisesti tämä näkyy hinnoittelussa.

MUUT KULUT 

Vaikka Suomessa pääsääntöisesti kouluttautuminen on ilmaista, niin esim. hierojan ammattitutkintoon johtava koulutus on maksullinen ja koulusta riippuen koulutuksen hinta on n. 2500€-5000€. (tosin nykyään tähänkin on tullut muutoksia)

Koulutetuilla hierojilla on myös velvollisuus jatkuvasti päivittää ja ylläpitää omaa osaamistaan. Luonnollisesti myös nämä jatkokoulutukset ovat maksullisia ja yhden koulutuksen hinta vaihtelee n.200-500€+alv.

Itse haluan jatkuvasti kehittyä työssäni, jonka myötä pystyn myös hoitamaan asiakkaitani entistäkin paremmin ja laaja-aleisemmin. Kaikkien muiden pakollisten kulujen ohella pitäisi siis saada kerrytettyä säästöjä, joiden turvin pystyy näitä jatkokoulutuksia käymään.

AIHEESTA MUUALLA

Jos haluat käydä lukemassa kollegani kirjoittaman jutun aiheesta, jossa käsitellään myös ihan konkreettisia lukuja myynnistä ja palkasta, niin pääset lukemaan sen täältä.

————————

Toivottavasti tämä sai hieman avattua hinnoittelua. Pyrin mahdollisimman reiluun hinnoitteluun ja pyrin pitämään hinta-laatu suhteen mahdollisimman korkeana, mutta ilmaiseksi en myöskään voi töitä tehdä.

-TS

Julkaissut tshieronta-pt

Yrittäjä yrityksessä TS Hieronta & Personal Training. Koulutettu hieroja, urheiluhieroja, personal trainer.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: