Miten saada hyvä hieronta?

Tuntuuko joskus, ettei hieronta vastannut odotuksiasi? Tässä muutama käytännön vinkki, joilla varmistaa, että saat rahoillesi vastinetta.

Miksi tulit hierontaan?

Onko sinulla akuutteja kipuja, särkeekö pää, huimaako, puutuuko jokin raaja, onko sinulla liikerajoituksia, etkö palaudu treeneistä tarpeeksi nopeasti? Kerro hierontaan tullessasi mahdollisimman tarkasti oireistasi, joihin toivoisit saavasi apua. Sinun ei tarvitse tietää, mistä oireet johtuvat tai mitä tulisi hieroa, se on hierojan tehtävä. Jos tulit hierontaan vain rentoutumaan ja ottamaan hetken omaa aikaa, kerro sekin.

Kaikkein haastavinta on hoitaa asiakkaita jotka tulevat hierontaan kertomalla, ettei ole mitään erityisiä ongelmia tai kiputiloja, eivätkä oikein osaa sanoa mitä hieronnalta toivovat, mutta hieronnan jälkeen ovat pettyneitä saamaansa hoitoon. Kertomalla toiveesi ja odotuksesi hieronnan suhteen, hierojan on huomattavasti helpompi rakentaa hoito juuri sinun tarpeisiisi sopivaksi.

Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Epämukava olo hieronnan aikana?

Hieronnan alussa hoitopöytä koitetaan säätää niin, että asentosi on mahdollisimman mukava. Varsinkin pidemmissä hieronnoissa asento voi alkaa tuntua epämukavalta, päätuki voi alkaa painaa tai voi tulla kylmä. Varsinkin jos kärsit migreenistä, niin hieronnan aikanakin saattaa tulla päänsärkyä tai pahoinvointia. (tätä tapahtuu toki melko harvoin) Kaikista näistä asioista kannattaa sanoa hierojalle, emme osaa lukea ajatuksia.

Hierontavoimakkuus

Voit toki jo hieronnan alussa kertoa hierojalle millaiseen hierontaan olet tottunut tai oletko esim. herkkä kutiamaan. Hieronnan aikana voit sanoa voimakkuudesta koska tahansa. Toinen puoli selästä saattaa olla kipeämpi tai hartiassa todella kipeä kohta, jota tulee käsitellä kevyemmin. Vaikka hieronnalla koitettaisiin lievittää lihaskireyksiä ja kiputiloja, tulisi hieronnan silti tuntua hyvältä. ”Makeakipu” on ihan ok, mutta jos joudut puremaan hammasta, kannattaa voimakkuudesta sanoa. Vaikka olisit kuinka ”jumissa” ja vaikka hieroja runnoisi sinua kaikin voimin, eivät lihaskireydet katoa yhdellä käyntikerralla. (Toki yhdellä käyntikerralla voi huomata jo merkittävän eron, mutta ongelmien hoito vaatii usein useamman käyntikerran.)

Photo by Pedro Figueras on Pexels.com

Silti jokin mättää?

Olet jo sanonut kaikesta edellämainitusta hierojalle, mutta silti jokin mättää? Aina ”kemiat” eivät kohtaa, hoitotila ei ole viihtyisä, ajanvaraus oli jotenkin tosi hankalaa… Jokaisella hierojalla on ”oma käsiala” ja oma tyyli palveluntarjoajana. Kannattaa siis kokeilla useampaa hierojaa, jotta löytää sen ”oman”. (Itse olen melko vaativa hierojan suhteen, joten suosittelen samaa muillekin- aina ei kannata tyytyä siihen halvimpaan tai ensimmäisenä vastaan tulleeseen vaihtoehtoon)

-TS

Julkaissut tshieronta-pt

Yrittäjä yrityksessä TS Hieronta & Personal Training. Koulutettu hieroja, urheiluhieroja, personal trainer.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: