Miten saada hyvä hieronta?

Tuntuuko joskus, ettei hieronta vastannut odotuksiasi? Tässä muutama käytännön vinkki, joilla varmistaa, että saat rahoillesi vastinetta.

Miksi tulit hierontaan?

Onko sinulla akuutteja kipuja, särkeekö pää, huimaako, puutuuko jokin raaja, onko sinulla liikerajoituksia, etkö palaudu treeneistä tarpeeksi nopeasti? Kerro hierontaan tullessasi mahdollisimman tarkasti oireistasi, joihin toivoisit saavasi apua. Sinun ei tarvitse tietää, mistä oireet johtuvat tai mitä tulisi hieroa, se on hierojan tehtävä. Jos tulit hierontaan vain rentoutumaan ja ottamaan hetken omaa aikaa, kerro sekin.

Kaikkein haastavinta on hoitaa asiakkaita jotka tulevat hierontaan kertomalla, ettei ole mitään erityisiä ongelmia tai kiputiloja, eivätkä oikein osaa sanoa mitä hieronnalta toivovat, mutta hieronnan jälkeen ovat pettyneitä saamaansa hoitoon. Kertomalla toiveesi ja odotuksesi hieronnan suhteen, hierojan on huomattavasti helpompi rakentaa hoito juuri sinun tarpeisiisi sopivaksi.

Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Epämukava olo hieronnan aikana?

Hieronnan alussa hoitopöytä koitetaan säätää niin, että asentosi on mahdollisimman mukava. Varsinkin pidemmissä hieronnoissa asento voi alkaa tuntua epämukavalta, päätuki voi alkaa painaa tai voi tulla kylmä. Varsinkin jos kärsit migreenistä, niin hieronnan aikanakin saattaa tulla päänsärkyä tai pahoinvointia. (tätä tapahtuu toki melko harvoin) Kaikista näistä asioista kannattaa sanoa hierojalle, emme osaa lukea ajatuksia.

Hierontavoimakkuus

Voit toki jo hieronnan alussa kertoa hierojalle millaiseen hierontaan olet tottunut tai oletko esim. herkkä kutiamaan. Hieronnan aikana voit sanoa voimakkuudesta koska tahansa. Toinen puoli selästä saattaa olla kipeämpi tai hartiassa todella kipeä kohta, jota tulee käsitellä kevyemmin. Vaikka hieronnalla koitettaisiin lievittää lihaskireyksiä ja kiputiloja, tulisi hieronnan silti tuntua hyvältä. ”Makeakipu” on ihan ok, mutta jos joudut puremaan hammasta, kannattaa voimakkuudesta sanoa. Vaikka olisit kuinka ”jumissa” ja vaikka hieroja runnoisi sinua kaikin voimin, eivät lihaskireydet katoa yhdellä käyntikerralla. (Toki yhdellä käyntikerralla voi huomata jo merkittävän eron, mutta ongelmien hoito vaatii usein useamman käyntikerran.)

Photo by Pedro Figueras on Pexels.com

Silti jokin mättää?

Olet jo sanonut kaikesta edellämainitusta hierojalle, mutta silti jokin mättää? Aina ”kemiat” eivät kohtaa, hoitotila ei ole viihtyisä, ajanvaraus oli jotenkin tosi hankalaa… Jokaisella hierojalla on ”oma käsiala” ja oma tyyli palveluntarjoajana. Kannattaa siis kokeilla useampaa hierojaa, jotta löytää sen ”oman”. (Itse olen melko vaativa hierojan suhteen, joten suosittelen samaa muillekin- aina ei kannata tyytyä siihen halvimpaan tai ensimmäisenä vastaan tulleeseen vaihtoehtoon)

-TS

Missä mennään?

Nyt on ollut hieman hiljaiseloa, sillä muutoksia on ollut paljon ja niihin sopeutuminen on vienyt oman aikansa.

Korona on omaan yritykseeni tuonut paljon hyviä muutoksia, vaikka toki myös huomattavaa taloudellista tappiotakin. Toimipisteen vaihto IHANA: an on ollut oikein tervetullut muutos, joka oli yritystoimintani jatkumisen kannalta myös melko välttämätön. Meillä on ihan huikea työporukka ja muutaman vuoden yksin toimimisen jälkeen työkaverit ovat oikein tervetullut juttu.

Tervetuloa rentoutumaan!
Photo by cottonbro on Pexels.com

Opintojen myötä olen rakentamassa oikeastaan koko yritystoimintaani uudelleen. (tästä tulossa lisätietoja myöhemmin) Hierojan töitä jatkan edelleen ja jatkokoulutuksia on tähänkin alaan liittyen suunnitteilla, jotta pystyn jatkossa yhä paremmin ja monipuolisemmin hoitamaan teitä!

Tällä hetkellä pystyn tarjoamaan hieronta-aikoja koulun asettamien aikataulujen puitteissa. Nyt syysloman (vk42) jälkeen jakso vaihtuu niin, että hieronta-aikoja on tarjolla ma-ke joustavasti sopimuksen mukaan, perjantai-iltaisin, sekä lauantaisin klo.9-15.

Edelleen jännitetään kuinka pahasti toinen ”korona-aalto” iskee nyt syksyllä ja miten se tulee liiketoimintaan vaikuttamaan. Olet kuitenkin edelleen normaaliin tapaan tervetullut hoitolaamme, sillä pidämme korkeasta hygieniasta tiukasti kiinni, jotta asiointisi olisi mahdollisimman turvallista. Tulethan hoitoihin kuitenkin vain täysin terveenä.

Pyydettäessä käytämme maskia tai visiiriä hoidon aikana.
Photo by Karolina Grabowska on Pexels.com

Jos nettiajanvarauksesta ei tunnu löytyvän sopivaa aikaa, niin kannattaa soittaa suoraan IHANA:an p. 0442409672 tai laittaa viestiä suoraan minulle p.0402542810(vain viestit).

-TS

Uusi hinnasto 13.4. alkaen

Uusien toimitilojen myötä astuu voimaan myös uusi hinnasto. Isoin muutos uudessa hinnastossa näkyy varmasti sarjakorteissa, sillä 5x ja 10x kortit vaihtuvat 3x ja 6x kortteihin. (Uusissa sarjakorteissa alennusprosentti on 5%-10%) Uudet sarjakortit ovat voimassa 6kk ostohetkestä.

HINNASTO 13.4. ALKAEN 2.0

Nykyiset hinnat ovat voimassa 13.4. asti ja nykyisiä 5x ja 10x sarjakortteja myyn normaalisti siihen asti. Nykyiset sarjakortit ovat normaalisti käytettävissä myös uudessa toimipisteessä, niiden voimassaoloaikojen puitteissa.

Aleryhmiä on jo matkan varrella karsiutunut pois yhteistyökuvioiden muututtua ja tällä hetkellä käytössä on ainoastaan opiskelija-alennus voimassaolevaa opiskelijakorttia näyttämällä. 13.4. alkaen opiskelija-alennus on – 10% kertakäyntien hinnoista.

ihanakauneushoitola
13.4. alkaen löydät minut kauneushoitola IHANA:n tiloista.

Tervetuloa hierontaan!

-TS

YRITYS MUUTTAA

13.4.2020 alkaen löydät minut kauneushoitola IHANA:n tiloista, osoitteesta Kristiinankatu 9, 20100 Turku.

ihanakauneushoitola

Säilytän edelleen omat nettisivuni ja yhteystiedot säilyvät puhelinnumeron ja sähköpostin osalta edelleen ennallaan. Timman nettiajanvarauslinkki muuttuu kuitenkin Ihanan alle ja aikoja voi varata myös yllä olevasta Ihanan numerosta.
13.4. asti ajat löytyvät vielä tuttuun tapaan omilta sivuiltani. Sen jälkeen nettiajanvaraus siirtyy tänne.

Vanhat sarjakortit ja lahjakortit ovat käytettävissä myös uudessa toimipisteessä niiden voimassaoloaikojen puitteissa.

Myös hinnasto päivittyy 13.4. alkaen. Kannattaa siis vielä hyödyntää nykyiset hinnat. (Päivitetty hinnasto ilmestyy myös lähipäivinä. Päätähuimaavia muutoksia hintoihin ei ole tulossa, puhutaan muutamista euroista. Sarjakortteihin ja aleryhmiin on tulossa hieman enemmän muutoksia.)

-TS

Corona ja hieronta?

Jos haluat coronaa pakoon edes puoleksi tunniksi, niin suosittelen tulemaan hierontaan. Olen itse jo melko kypsä koko aiheeseen ja siitä aiheutuneeseen hysteriaan, joten voin luvata ettei siitä tarvitse puhua sanaakaan hieronnan aikana.

Voiko hieronnassa oikeasti käydä ihan normaalisti?

Tosissaan, voit käydä hieronnassa täysin totuttuun tapaan. Toki kannattaa olla entistä tarkempi sen suhteen, että olet hierontaan tullessasi täysin terve. Siirräthän/ peruthan aikasi siis ajoissa, jos hiemankaan epäilet terveydentilaasi. Ja aina voit laittaa minulle viestiä ja kysyä, miten kannattaa toimia, jos et ole itse varma.
Riski saada tartunta hieronnan myötä on olemattoman pieni. Toimitiloissani on maksimissaan neljä ihmistä kerrallaan: kaksi hierontapuolella ja kaksi kosmetologin puolella. (Useimmiten tiloissa kuitenkin on vain kaksi ihmistä kerrallaan ja kun molemmat ovat terveitä, on tartuntariski olematon.)

Toimipisteelläni hygieniasta on huolehdittu samoin kuin ennenkin:

  • hierontapöytä puhdistetaan ja desinfioidaan jokaisen asiakkaan jälkeen ja hierontapöydän suojapaperi vaihdetaan puhtaaseen
  • käytössä olevat pyyhkeet menevät käyntisi jälkeen pyykkiin ja seuraavalle asiakkaalle varataan taas puhtaat, käyttämättömät pyyhkeet
  • pesen ja desinfioin käsiäni jatkuvasti ennen hierontaa ja tietenkin myös sen jälkeen
  • saippuaa ja käsidesiä on toimipisteelläni myös teidän asiakkaiden käyttöön ja suosittelen lämpimästi niiden käyttöä

person washing his hand
Photo by Burst on Pexels.com

Tervetuloa hierontaan!

-TS