Sokerointi

Mitä sokerointi on?

Sokeroinnilla päästään eroon häiritsevistä ihokarvoista. Karvat voivat olla esteettisesti häiritsevät tai esim. urheillessa hien tarttuessa karvoihin, ne ovat hieman hygieninen haitta. (esim. kainalokarvat poistamalla myös muita kemikaaleja, kuten deodoranttia tarvitaan aiempaa vähemmän)

Sokeroinnissa iholle levitetään sokerimassaa, johon karvat tarttuvat. Ihokarvojen tulisi olla vähintään 5mm mittaisia, jotta ne tarttuvat sokerimassaan ja lopputuloksesta tulee tasainen.

Sokerointi on tehokas ja ihoystävällinen tapa poistaa karvoja. Sokeri ei sisällä aineita, jotka ärsyttäisivät ihoa ja karva poistetaan karvan kasvusuuntaan, joka takaa mahdollisimman pienen ärsykkeen iholle. Sokerointi poistaa karvan kokonaisuudessaan, eikä katkaise karvaa, tällöin karvan kasvaessa takaisin ei iholla tunnu terävää sänkeä. Sokerointi myös kuorii kuolleen ihosolukon pois, joten se myös hoitaa ihoa samalla. Yleensä karva kasvaa takaisin n. 3-4 viikossa, jolloin ne voi sokeroida uudelleen. Säännöllisellä sokeroinnilla karva alkaa heikentyä ja harventua. Tavoitteena sokeroinnissakin on pysyvä karvanpoisto, joskin prosessi on hidas verrattuna esim. laser-karvanpoistoon.

Sattuuko sokerointi?

Jokaisella on erilainen kipukynnys, joka vaikuttaa pitkälti siihen miltä sokerointi tuntuu. Myös karvan määrä ja laatu vaikuttaa sokeroinnin aiheuttamaan kipuun. Jos karvaa on paljon ja se on todella tummaa/ paksua on sokerointi valitettavasti kivuliaampaa, kuin jos karva olisi vaaleaa, harvaa ja hentoa. Kipu kuitenkin lievenee kerta kerralta, kun sokeroinnissa käy säännöllisesti. (karva vaurioituu joka sokeroinnilla ja on kerta kerralta hennompi ja heikommin kiinni)

Hinnasto

Kaikki sokeroinnin sisältävät ihon alkuvalmistelun, sokeroinnin, tarvittaessa viimeistelyn pinseteillä tai muutamien sisäänpäin kasvaneiden karvojen poiston, loppupuhdistuksen, sekä ihoa rauhoittavan ja kosteuttavan voiteen. (Jos sisäänpäin kasvaneita karvoja on paljon, kannattaa sokerointiin varata enemmän aikaa tai varata aika puhelimitse)

%d bloggaajaa tykkää tästä: